Wekelijkse djembé-lessen Amsterdam en Purmerend 2020!

Victor Sams…. Wie kent deze djembé-workshop meester niet?

De nieuwe serie workshops West-Afrikaanse/Caribische djembé lessen beginnen vanaf maandag 7 september 2020 in: Amsterdam en Purmerend.

Sinds 1986 heeft Victor ’s energieke wijze van lesgeven er voor gezorgd dat velen enthousiast zijn geraakt voor het Afrikaans-Caraïbisch trommelen en zingen. Zijn ervaring maakt het toegankelijk voor iedereen die het djembé spelen wil ervaren. Trommelen in een groep is niet alleen leuk, het is gezond en heeft een positieve werking op zowel geest als lichaam. Verder heeft het als niet onbelangrijk bijverschijnsel dat je er ontzettend vrolijk van kunt worden.

Volgens Victor Sams heeft niemand ritme. Het enige dat we mogen of kunnen hebben is de kennis om er gebruik van te maken. Ritme zit niet in het lichaam en ook niet in een trommel. Wij verkeren in een ritmische energie. Om deze energie goed te benutten heb een beetje kennis nodig. Dat beetje kennis is wat je bij Victor kunt verwerven!
Bewust of onbewust zijn we altijd bezig met bewegingen die kunnen leiden tot potentiële ritmische doelen. Het gaat in deze djembécursus niet zozeer om het bijleren, maar meer om het afleren. Je leert hoe je op een juiste manier ritme kunt benaderen, de basis speeltechnieken en het meest belangrijke, hoe je ritmische energie ongestoord door je lichaam kunt laten stromen. Dit laatste is wat we “ritmegevoel” noemen. Of je alleen speelt of in een groep, djembé spelen is en blijft niets meer dan een heerlijk non-verbaal ritmisch gesprek. Een breder begrip van ritme.
Hoe dit werkt maakt trommelen bijna net zo eenvoudig als lopen…..

Locatie Amsterdam

Volkshotel
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam

Tijden

Vanaf maandag 7 september elke maandag
beginnersgroep: 18.30 tot 20.00 uur
Ngoni: 20.15 – 21.45 uur

Meer informatie

Locatie Purmerend

Cultuurpodium P3
Purmersteenweg 17-19
1441 Purmerend

Tijden

Vanaf dinsdag 22 september elke dinsdag
beginnersgroep: 18.30 tot 20.00 uur
Ngoni: 20.15 – 21.45 uur

Meer informatie

Kosten

10 lessen van 90 minuten: € 160
Huur djembe voor 10 lessen: € 35

Translate »