Wekelijkse Djembé lessen 2024

Djembé lessen in Purmerend & Amsterdam

De West-Afrikaanse/Caribische djembé lessen starten vanaf maandag 29 januari 2024

Victor Sams…. Wie kent deze djembé-workshop meester niet?

Sinds 1986 heeft Victor ’s energieke wijze van lesgeven er voor gezorgd dat velen enthousiast zijn geraakt voor het Afrikaans-Caraïbisch trommelen en zingen. Zijn ervaring maakt het toegankelijk voor iedereen die het djembé spelen wil ervaren. Trommelen in een groep is niet alleen leuk, het is gezond en heeft een positieve werking op zowel geest als lichaam. Verder heeft het als niet onbelangrijk bijverschijnsel dat je er ontzettend vrolijk van kunt worden.

djembe volkshotel amsterdam djembe workshop volkshotel amsterdam djembeles victor sams rotterdam denhaag arnhem - Wekelijkse djembé lessen

Wekelijkse djembé lessen in Volkshotel Amsterdam

Volgens Victor Sams heeft niemand ritme. Het enige dat we mogen of kunnen hebben is de kennis om er gebruik van te maken. Ritme zit niet in het lichaam en ook niet in een trommel. Wij verkeren in een ritmische energie. Om deze energie goed te benutten heb een beetje kennis nodig. Dat beetje kennis is wat je bij Victor kunt verwerven! Bewust of onbewust zijn we altijd bezig met bewegingen die kunnen leiden tot potentiële ritmische doelen. Het gaat in deze djembécursus niet zozeer om het bijleren, maar meer om het afleren. Je leert hoe je op een juiste manier ritme kunt benaderen, de basis speeltechnieken en het meest belangrijke, hoe je ritmische energie ongestoord door je lichaam kunt laten stromen. Dit laatste is wat we “ritmegevoel” noemen. Of je alleen speelt of in een groep, djembé spelen is en blijft niets meer dan een heerlijk non-verbaal ritmisch gesprek. Een breder begrip van ritme.
Hoe dit werkt maakt trommelen bijna net zo eenvoudig als lopen…..

Amsterdam

Vanaf maandag 29 januari 2024
elke maandag
Beginners: 18.00 tot 19.30 uur
Gevorderd: 19.30 – 21.00 uur

Locatie

Volkshotel
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam

Parkeren kan op het terrein van het Volkshotel: kosten zijn € 3 per uur

Purmerend

Vanaf dinsdag 20 februari 2024
elke dinsdag
Beginners: 19.00 tot 20.30 uur

Locatie

Cultuurpodium P3
Purmersteenweg 17-19
1441 Purmerend

Kosten

Kosten per cursus van 10 lessen: € 170,-   Huur djembé: € 35 per cursus.
Aanmelden

Aanmelden kan per mail info@victorsams.nl of telefonisch 06-41183021 of via Facebook.
Voor de bevestiging van je inschrijving dient het gehele bedrag voor de cursus overgemaakt te worden op bankrekening: NL39ASNB0708287476 onder vermelding van: Victor Sams, Djembé cursus, plaats, datum en je naam.

djembe workshop volkshotel amsterdam djembeles victor sams djembeworkshop djembe cursus amsterdam - Wekelijkse djembé lessen

Wekelijkse djembé lessen in Volkshotel Amsterdam

Translate »