Djembé Workshops voor bedrijven

Zanger/Percussionist Victor Sams verzorgt en organiseert workshops en optredens binnen en buiten Nederland. Als het gaat om feesten of festivals voor bedrijven en particuliere gelegenheden kan Victor, alleen of met zijn percussieband, een zeer vrolijke en inspirerende dag verzorgen. Daarnaast is het mogelijk advies in te winnen voor de opzet van uw eigen programma of workshop op het gebied van Afrikaanse muziek, zang en dans.

Programma

Dit programma is bedoeld om samenwerking en harmonie tussen mensen onderling te versterken. Muziek is bij uitstek het medium hiervoor. Uitgangspunt van een workshop is een actieve inzet van de deelnemers. Deelname aan deze workshop dwingt je tot luisteren naar elkaar en vooral tot het aanvoelen en aanvullen van elkaar op een simpele en prettige manier. Je leert communiceren, niet met woorden maar met gevoel. Belangrijk is ook het plezier dat je samen beleeft. Deze workshop kan je helpen om meer inzicht te krijgen in de spontaniteit, creativiteit en kwaliteit binnen je groep of bedrijf.

djembe amsterdam djembe workshop voor bedrijven djembeles victor sams rotterdam denhaag arnhem amsterdam - Djembé workshops voor bedrijven

Djembé Workshop voor bedrijven

Workshop

Liederen uit de oude West-Afrikaanse cultuur worden gebruikt om rust te creëren, terwijl de drum wordt gebruikt om de groep los te maken. De liedjes zijn kort en snel aan te leren. Dit wordt gedaan doormiddel van voorzingen en nazingen. Voor de djembé is geen techniek nodig om er de juiste klanken uit te halen. Daar wordt wat aandacht aan besteed, maar is niet het belangrijkste. De ritmes bestaan uit zeer simpele patronen.

Achtergrond van het repertoire

De West-Afrikaanse traditionele liedjes en ritmes zijn allemaal verbonden aan een bepaalde gelegenheid. De twee hoofdgelegenheden zijn feesten en rituelen. Feestmuziek is in het algemeen wat makkelijker te spelen en op te dansen, mede omdat het doel is om mensen blij te maken. Rituele muziek is wat moeilijker. Het ritme, de dans en zang zijn speciaal gecreëerd voor het doel. Tijdens een ritueel is het doel altijd belangrijker dan de sfeer. In dit programma wordt meer gebruik gemaakt van feestmuziek. Kies je voor rituele muziek dan kan dat ook.

Instrumenten

Instrumenten die in de workshops aan bod komen Djembé, kenkeni, sangban en dundun. N´goni (snaar instrument)

Offerte

Voor een vrolijke en inspirerende avond of middag met uw familie, collega’s, klasgenoten e.d. kan Gan production een speciaal op u wensen gericht programma voor u opstellen en verzorgen. We kunnen naast een combinatie van percussie, dans en zang ook bijvoorbeeld Afrikaans/Caraibisch koken aan de workshop toevoegen. Het is allemaal mogelijk en bespreekbaar. Prijzen staan niet op onze website vermeld omdat iedere opdracht aangepast is aan de door u kenbaar gemaakte wensen. De prijs hangt onder andere af van het aantal deelnemers, het aantal workshopleiders, de tijdsduur van de training of workshop, de voorbereidingstijd en de reisafstand. Wij bieden u altijd hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs en helpen u graag een passend programma binnen uw budget te realiseren. Wanneer u uw wensen aan ons doorgeeft (per telefoon, fax of email) maken wij met plezier een offerte op maat.

Doelgroep:
Bedrijven

Maximum aantal werknemers:
Voor deze workshop geldt een maximum van 25 werknemers.

Workshops op maat:
In overleg zijn allerlei variaties op de workshop structuur mogelijk. Wij helpen u graag met het maken van een programma op maat!

Materiaal:
Bij een workshop is de huur van 25 djembé´s inbegrepen.

Duur:
50 minuten per workshop.

Plaats:
Op uw bedrijf of een andere locatie of mijn studio in het oude Volkskrantgebouw in Amsterdam.

Bijzonderheden:
U dient zelf te zorgen voor een geschikte ruimte. De deelnemers moeten ruim kunnen zitten in een grote halve kring op stoelen (liefst) zonder leuning.

Meerdaagse workshops
Workshops van meerdere dagen zijn ook mogelijk. Bij meerdaagse workshops is de eindpresentatie gratis. Daarnaast bieden wij kortingen bij de afname van meerdaagse workshops.

Translate »