Djembé Workshops voor scholen – seizoen 2022 – 2023

Het is niet de trommel, de mooie zangmelodie en ook niet het danspasje. Dit zijn alleen maar de gereedschappen voor het succes van Sams in de klas. Ritmische obstakels in de workshop zijn de kleinere hindernissen. Het niet collectief denken is het grootste obstakel! Culturele barrières worden met ervaring en inzicht weggetrommeld.

Programma

Op sociaal, kunstzinnig en psychologisch gebied is het een educatieve culturele djembéworkshop. Daarnaast zijn de lessen van deze djembéworkshop ook een gezonde en prettige manier om harmonie en een betere samenswerking binnen de klas te creëren. Lichaamshouding en gevoelsmatige communicatie spelen een belangrijke rol in deze djembéworkshop. De toegankelijkheid aan de hand van een eenvoudig programma zorgt altijd voor een feestelijke sfeer. Er wordt soms ook gedanst! In real time maken de leerlingen kennis met de West-Afrikaanse ritmiek, zang en de achtergrond daarvan.

djembe workshops scholen djembe workshop school amsterdam djembeles victor sams amsterdam rotterdam denhaag arnhem - Djembé workshops voor scholen

Djembéworkshop op school

djembeworkshop djembe workshop amsterdam djembeles victor sams djembeworkshop school scholen - Djembé workshops voor scholen

vele djembé’s staan klaar voor de djembéworkshop van Victor Sams

Doel en visie

Het middels de djembé verbinden van de leerlingen met elkaar en het daarnaast verbreden van hun sociale inzicht. Deze ‘trommel’ workshop biedt afgezien van exotisch plezier dus meer dan alleen kennis maken met de djembé als muziek instrument.

 

Victor Sams is zanger, djembédocent, ngonispeler en componist. Sinds 1991 geeft hij workshops en trainingen op muziekscholen, in bedrijven en instellingen. Hij heeft ook vanaf 1996 als freelancer workshops verzorgt op basisscholen en in het voortgezet onderwijs voor verschillende landelijke stichtingen zoals: Edu-art, Swing, Mutare, Kreater en Uit de Kunst om er maar een paar te noemen. Sams is uniek en een kunstenaar in de klas op dit gebied. Zijn workshops staan bekend als plezierig en leerzaam .

Doelgroep:
Leerlingen en leerkrachten

Maximum aantal leerlingen:
Voor deze aanbieding geldt een maximum van 25 leerlingen.

Workshops op maat:
In overleg zijn allerlei variaties op de workshop structuur mogelijk. Wij helpen u graag met het maken van een programma op maat!

Materiaal:
Bij een workshop is de huur van 25 djembé´s inbegrepen.

Duur:
50 minuten per workshop.

Plaats:
Op school of een andere locatie of mijn studio in het oude Volkskrantgebouw in Amsterdam.

Bijzonderheden:
U dient zelf te zorgen voor een geschikte ruimte. De deelnemers moeten ruim kunnen zitten in een grote halve kring op stoelen (liefst) zonder leuning.

Meerdaagse workshops
Workshops van meerdere dagen zijn ook mogelijk. Bij meerdaagse workshops is de eindpresentatie gratis. Daarnaast bieden wij kortingen bij de afname van meerdaagse workshops.

Betaling met cultuurkaart is mogelijk!

djembe amsterdam djembe workshops victor sams djembe ngoni reggae opnamestudio gan production cp pas - Djembé workshops voor scholen

Translate »