Djembé workshops op festivals

Djembé spelen met een grote groep mensen in de feestelijke sfeer van een festival kan te gek zijn. Als deelnemer wordt je meegesleurd in een feestelijke en ritmische golf van energie.

Het bijzondere ervan is het non verbaal communiceren wat men de tijd en rust geeft om elkaar op een andere manier te leren kennen, via gevoel want bij trommelen worden gevoelens van alle deelnemers gebundeld om de ritmische draaimolen te laten draaien.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een festival:

djembe workshop festival djembe workshop amsterdam djembeles festival victor sams rotterdam denhaag arnhem - Djembé workshops op festivals

 Djembéworkshop op een festival

Eigentijds Festival 2021

26 juni t/m 2 juli 2021 Ecolonie – Frankrijk

Djembé Meditation Drumming

Workshop , Persoonlijke ontwikkeling

Niemand heeft ritme, ritme heeft ons. Wij hebben kennis om gebruik te maken van ritme! Dit is ook de doelstelling van onze djembé training. Een begeleidend gevoelsmatige, ritmische en communicatieve ervaring. Samen maken we een spiritueel gesynchroniseerde reis met de bekende magische djembé drum door het spectrum van het ritmische gevoel van West-Afrika en het Caribisch gebied.

De inhoudelijke elementen van de training zijn: innerlijke energiekranen openen, contact maken met onze gelukkigste geest en vorm geven aan ritmische energie. Stilte is de wig van het ritme. Vanuit stilte zal een gezamenlijk ritme opgebouwd worden, tot een feestelijk ritmisch orgaan waarbij er gezongen en gedanst zal worden. Voor deze workshop hoef je helemaal geen ervaring te hebben. De in deze training gebruikte methode maakt het toegankelijk voor iedereen. Je hoeft ook geen djembé te hebben want de instrumenten staan voor jullie klaar. Het enige wat van je gevraagd wordt om mee te nemen, is jullie openheid en een goed humeur!

 

Djembé Meditation Drumming op Eigentijds Festival 2020

De Caribische muziekkunstenaar Victor Sams is zanger, componist, speelt de ngoni en djembé. Hij is van huis uit een reggae artiest, maar heeft zich verdiept in de West-Afrikaanse traditionele muziek. Victor Sams heeft meer dan 26 jaar ervaring als workshopleider en jarenlang djembé workshops met zang gegeven op het Eigentijds Festival. 

Ook is Victor medeorganisator en workshopleider geweest van de Roots of Rhythm festival op Ecolonie.

Translate »