Eigentijds Festival 2021

26 juni t/m 2 juli 2021 Ecolonie – Frankrijk

Djembé Meditation Drumming

Workshop , Persoonlijke ontwikkeling

Niemand heeft ritme, ritme heeft ons. Wij hebben kennis om gebruik te maken van ritme! Dit is ook de doelstelling van onze djembé training. Een begeleidend gevoelsmatige, ritmische en communicatieve ervaring. Samen maken we een spiritueel gesynchroniseerde reis met de bekende magische djembé drum door het spectrum van het ritmische gevoel van West-Afrika en het Caribisch gebied.

De inhoudelijke elementen van de training zijn: innerlijke energiekranen openen, contact maken met onze gelukkigste geest en vorm geven aan ritmische energie. Stilte is de wig van het ritme. Vanuit stilte zal een gezamenlijk ritme opgebouwd worden, tot een feestelijk ritmisch orgaan waarbij er gezongen en gedanst zal worden. Voor deze workshop hoef je helemaal geen ervaring te hebben. De in deze training gebruikte methode maakt het toegankelijk voor iedereen. Je hoeft ook geen djembé te hebben want de instrumenten staan voor jullie klaar. Het enige wat van je gevraagd wordt om mee te nemen, is jullie openheid en een goed humeur!

 

Djembé Meditation Drumming op Eigentijds Festival 2020

De Caribische muziekkunstenaar Victor Sams is zanger, componist, speelt de ngoni en djembé. Hij is van huis uit een reggae artiest, maar heeft zich verdiept in de West-Afrikaanse traditionele muziek. Victor Sams heeft meer dan 26 jaar ervaring als workshopleider en jarenlang djembé workshops met zang gegeven op het Eigentijds Festival. 

Ook is Victor medeorganisator en workshopleider geweest van de Roots of Rhythm festival op Ecolonie.

Magische Ritmiek en Melodieën – Ngoni Bespelen

Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

De ngoni is een Malinees snaarinstrument, er zijn heel veel soorten snaarinstrumenten te vinden in West-Afrika maar de ngoni is “de moeder van ze allemaal”! De kamelen ngoni is er een bijzondere variant hiervan. Het is een spiritueel instrument met een zachte oerklank en een hypnotiserend karakter dat gebruikt wordt voor rituelen en sociale doeleinden.

In deze workshop maak je kennis met de magische ritmiek en melodieën van de eeuwen oude ngoni muziek. De methode die in deze workshop wordt gebruikt voor het aanleren van het ngoni spelen is heel eenvoudig en is voor iedereen toegankelijk. Je gaat bij horende liederen zingen en spelen.

 

eigentijds festival 2021 ecolonie frankrijk ngoni workshop victor sams - Eigentijds Festival Ecolonie 2021

Voor meer informatie / inschrijven bezoek de website:

www.eigentijdsfestival.nl

djembe workshop ecolonie eigentijds festival 2021 - Eigentijds Festival Ecolonie 2021
Translate »