Kunstweek de Poort

Kunstweek 2008 & 2009

13-18 juli 2008  &
In de bosrijke omgeving van
Conferentieoord de Poort te Groesbeek

Programma:
Op zondagavond wordt de kunstweek om 20.00 uur (na diner) geopend met een gezamenlijk programma de docenten voorstellen zich voor in een vorm van kleine presentatie. De Kunstweek valt samen met de Nijmegen vierdaagse festival waar in het centrum ieder dag van s´middag tot diep in de nacht optredens van verschillende muziek genre te zien zijn. www.vierdaagsefeesten.eu

Het thema van Kunstweek 2008 is…Verbinding …

De Kunstweek bestaat uit verschillende workshops

  • Beeldhouwen door Fred Broekkamp
  • Mandala tekenen door Elieke Starink
  • Aquarelleren door Henk van der Voort
  • Vrij schilderen met acrylverf door Ellen Scheffer
  • Vilten door Ellen Bergman
  • Koorzang door Mieke Hydra
  • Percussie door Victor Sams
  • Clownerie (misschien) door Kirsten Lüpke
  • Jeugdatelier door Astrid van Amelsvoort

De workshops vinden van maandag tot en met vrijdag overdag plaats. Ieder dag begint met een Thai Chi sessie voor alle deelnemers van 09.00 uur tot 09.30 uur.

Avond programma
’s Avonds kan men kiezen uit verschillende workshops die variëren van wandelen, verhaalverteller; kennismaken met het werk van de kunstenaar die dan in de Poort exposeert:

Op vrijdagmiddag wordt de kunstweek afgesloten met een presentatie door de workshop leiders en deelnemers die dat willen. Gasten van deelnemers zijn welkom bij de programma’s op zondagavond, woensdagavond en vrijdagmiddag.

Djembe workshop tijden 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur

Een vertaling van de universele ritmische taal door middel van het bespelen van de djembé. Op allerlei manieren zal Victor Sams zangerpercussionist, de deelnemers kennis laten maken met ritme opzicht en de traditionele ritmes van West-Afrika. Je leert ook hoe je ritme en zang kan combineren met het bespelen van de djembe. Het doel is om je meer inzicht te geven in je eigen ritme gevoel en hoe je verbinding daarmee kan leggen. Het laatste uur van de ochtend en het laatste uur van de middag ben je vrij om zelf te oefenen of video’s bekijken over djembémuziek. Bent u niet in het bezit van een djembe dan kan je huren voor € 25,- voor de hele week. Dit graag aangeven bij de inschrijving. Voor inhoudelijke informatie over de workshop moet je bij Victor Sams 06 41 18 30 21 of e-mail: ganproduction@gmail.com .

Inschrijving en verblijf:
Het mogelijk te kamperen, Caravan of in de Hotel van depoort. Prijzen voor de workshops en verblijf vind je op de site van de Poort.

Voor inschrijving www.depoort.org onder cursus/agenda of info@depoort.org

Locatie:
De Poort
Adres: Biesseltsebaan 34
Plaats: Groesbeek vlak bij Nijmegen
Tel: 024 397 12 04

Translate »