Ngoni kennismakingsworkshop

Zondag 4 september 2022 – Volkshotel Amsterdam

Victor Sams is een muziekkunstenaar die zingt, componeert en onder andere ngoni bespeelt.

De ngoni is een snaarinstrument uit West-Afrika en wordt de moeder van alle snaarinstrumenten genoemd. De zachte oerklank van de ngoni is rustgevend en de ritmische melodieën hebben een hypnotiserend karakter. De ngoni is gemaakt van een kalebas, geitenvel en visdraad.

De workshop wordt rustig opgebouwd, je leert naast het bespelen van de ngoni ook hoe je de bijbehorende liederen mee kunt zingen terwijl je speelt! Er is geen ervaring nodig, jouw enthousiasme is het belangrijkste.

Victor komt vlak voor de workshop terug uit Mali, waar hij volop met de ngoni en andere muzikanten muziek aan het maken is geweest.

In Mali is het bekend dat de jagers met de dieren kunnen communiceren. De jagers zijn kenners van de natuur en natuurlijke magische krachten. Ze worden gevreesd door hun magische kennis. De liederen die zij zingen op de mooie melodieën van het ngoni, gaan over dapperheid, verering van oude overleden jagermeesters, toverkunst en hun grote respect voor de natuur.

kennismakings workshop ngoni volkshotel 2022 - Ngoni kennismakings workshop

Amsterdam

Zondag 4 september 2022

Locatie

Volkshotel
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam

Parkeren kan op het terrein van het Volkshotel: kosten zijn€ 3per uur

Kosten

Kosten workshop: 50 euro exclusief 10 euro huur Ngoni.

Aanmelden

Aanmelden kan per mail info@victorsams.nl of telefonisch 06-41183021 of via Facebook.
Voor de bevestiging van je inschrijving dient het gehele bedrag voor de workshop overgemaakt te worden op bankrekening: NL39ASNB0708287476 onder vermelding van: Victor Sams, Djembé workshop, plaats, datum en je naam.

djembe workshop victor sams djembe les festivals - Ngoni kennismakings workshop

Ngoni workshop met Victor Sams

dbs utrecht ngoni workshop 300x63 - Ngoni kennismakings workshop
Translate »