Participatie optredens en djembé workshops voor scholen

Mijn “Ngoniband” is een Wereldmuziekband speciaal opgericht voor schoolconcerten. Ik geef hiermee optredens en ook participatie optredens waarbij ik de leerlingen de mogelijkheid bied om mee te participeren tijdens het optreden.

Er worden korte verhalen verteld over de verschillende muziekstukken en hun achtergrond. De leerlingen worden uitgenodigd om mee te zingen, trommelen, klappen, stampen en natuurlijk vrijblijvend mee te dansen. Mijn ngoniband bestaat uit een variatie van instrumenten, muziek, cultuur en muzikanten met verschillende achtergronden. De ngoni is een snaarinstrument uit Mali, West-Afrika. Het is het instrument van de jagers, het instrument hoort bij het ritueel als ze op jacht gaan. Ik kom zelf van het Caribisch-gebied en met de ngoni combineer ik de melodieën van de Cariben met de muziek en cultuur van West-Afrika.

djembe workshops participatie optredens scholen djembe workshop djembeles victor sams - Participatie optredens en djembé workshops voor scholen

Participatie optredens en djembé workshops voor scholen

djembeworkshop djembe workshop amsterdam djembeles victor sams djembeworkshop school scholen - Participatie optredens en djembé workshops voor scholen

vele djembé’s staan klaar voor de djembéworkshop van Victor Sams

Doel en visie

Het middels de djembé verbinden van de leerlingen met elkaar en het daarnaast verbreden van hun sociale inzicht. Deze ‘trommel’ workshop biedt afgezien van exotisch plezier dus meer dan alleen kennis maken met de djembé als muziek instrument.

 

Victor Sams is zanger, djembédocent, ngonispeler en componist. Sinds 1991 geeft hij workshops en trainingen op muziekscholen, in bedrijven en instellingen. Hij heeft ook vanaf 1996 als freelancer workshops verzorgt op basisscholen en in het voortgezet onderwijs voor verschillende landelijke stichtingen zoals: Edu-art, Swing, Mutare, Kreater en Uit de Kunst om er maar een paar te noemen. Sams is uniek en een kunstenaar in de klas op dit gebied. Zijn workshops staan bekend als plezierig en leerzaam .

Doelgroep:
Leerlingen en leerkrachten

Maximum aantal leerlingen:
Voor deze aanbieding geldt een maximum van 25 leerlingen.

Workshops op maat:
In overleg zijn allerlei variaties op de workshop structuur mogelijk. Wij helpen u graag met het maken van een programma op maat!

Materiaal:
Bij een workshop is de huur van 25 djembé´s inbegrepen.

Duur:
50 minuten per workshop.

Plaats:
Op school of een andere locatie of mijn studio in het oude Volkskrantgebouw in Amsterdam.

Bijzonderheden:
U dient zelf te zorgen voor een geschikte ruimte. De deelnemers moeten ruim kunnen zitten in een grote halve kring op stoelen (liefst) zonder leuning.

Meerdaagse workshops
Workshops van meerdere dagen zijn ook mogelijk. Bij meerdaagse workshops is de eindpresentatie gratis. Daarnaast bieden wij kortingen bij de afname van meerdaagse workshops.

Betaling met cultuurkaart is mogelijk!

djembe amsterdam djembe workshops victor sams djembe ngoni reggae opnamestudio gan production cp pas - Participatie optredens en djembé workshops voor scholen

Translate »