Reis Senegal 2006

21 december 2006 t/m 3 januari 2007 reis naar Senegal

Gan production gaat weer een muzikale wintervakantie organiseren. Dit keer in Abene aan de West-Afrikaanse kust. Abene ligt in de Casamance, het zuidelijke groene gedeelte van Senegal. Een unieke kans om te genieten van een combinatie van vakantie, studiereis en een echt Afrikaans festival in Afrika!
Onze workshops zijn overdag en s’avonds ben je vrij om naar het festival te gaan dat plaatsvindt in het dorp Abene op loopafstand van onze verblijfplaats.

De Casamance is een gebied rijk aan cultuur en een prachtige natuur en mooie stranden.
Sinds 1994 wordt aan het eind van het ieder jaar een multicultureel festival gehouden. Dit festival is in het leven geroepen om de economische en culturele ontwikkeling van Abene te ondersteunen. Groepen, balletten en artiesten uit heel Senegal en uit omringende landen zoals Gambia, Guinee, Mali maar ook internationale groepen die geïnspireerd zijn door de Afrikaanse muziek komen naar dit festival.
Het Abene festival is van 24 december 2006 t/m 2 januari 2007.
Een kans om op een brede en dynamische manier kennis te maken met de West-Afrikaanse cultuur. Tijdens het festival zijn er iedere avond optredens en is er film en theater te zien.
Na afloop van de voorstellingen is er dan een disco waar je tot diep in de nacht kunt dansen. Er worden ook feesten op het strand met kampvuur georganiseerd, erg gezellig! De bezoekers komen uit alle werelddelen …
VERSLAG%202003 3 - Reis Senegal 2006
Programma
Ons programma bestaat uit percussie, dans en zang. De lessen worden gegeven door zeer professionele docenten die vooral bekwaam zijn in het overbrengen van hun talent en kennis.

De dans workshop wordt gegeven door Caro Diallo een zeer bekende danser van Senegal.
De percussie workshops worden gegeven door Aoura Konde uit Noord Guinee en Victor Sams uit Sint Eustatius.

Er wordt 4 uur per dag les gegeven, 2 uur s’ochtends en 2 uur s’middags.
Van de twee weken wordt iedere week 1 dag vrij gehouden.
Er worden ook twee excursies georganiseerd.

Inschrijving
Aanmelding kan telefonisch of via email:
ganproduction@gmail.com / 06 411 830 21

Kosten
De prijs voor 2 weken is € 750,- inclusief lessen, verblijf, ontbijt en diner. Exclusief ticket, inentingen en reisverzekering.
Je bent pas definitief deelnemer als de betaling vóór 21 oktober a.s. binnen is. Maak het bedrag over op girorekening 9433153, t.n.v. Gan production te A’dam, o.v.v. reis naar Senegal. (Het is mogelijk om in termijnen te betalen, als het totale bedrag maar voor de datum hierboven voldaan is). Na betaling ontvang je een bevestiging.

Informatiemiddag
Er zal een informatiemiddag gehouden worden op zondag 24 september in Amsterdam. Van 13:30 tot 15:00 uur.
U kunt zich vrijblijvend opgeven voor deze informatiemiddag. Je kunt je aanmelden via contact. (i.p. is het op onderstaand adres, mocht dit veranderen dan geven wij dat aan je door)

Annuleren
Bij annulering na je inschrijving ben je het totale cursusbedrag verschuldigd.
In verband met financiële afspraken m.b.t. de docenten en de accommodatie, kan het cursusgeld niet worden gerestitueerd. Hierop wordt geen uitzondering gemaakt.
Mocht de reis toch om een of andere reden niet doorgaan, dan wordt het bedrag twee weken na datum teruggestort.
GAN Productions houdt zich niet aansprakelijk voor schade in welke vorm dan ook. Dit betreft dus materiële en immateriële schade. Pas goed op jezelf en op je spullen!

Visa
Een visa is niet nodig voor mensen uit de volgende landen:
Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Ierland , Luxemburg, Amerika en Groot Britannië. Wel moet je paspoort nog minsten 3 maanden geldig zijn.

Nederlandse Ambassade
37 Rue Kléber, Dakar
tel: 823 94 83

Vaccinaties
Vraag bij je GG en GD bij je in buurt voor de laatste info. Of bel de informatie lijn 0900-9584 ( € 0,45 per minuut) of kijk op www.gggd.amsterdam.nl.

Geld
De munt eenheid in Senegal heet CFA franc ( uitspraak franc see-eff-ahh). Er zijn 100 centimes in CFA1 met munten van 5, 10, 25 en 50. Er zijn ook CFA munten en wel van 5, 10, 100 en 250 CFA. Biljetten bestaan uit 500, 1000, 5000 en 10 000 CFA.
€ 1 = ± CFA 659

Geld Wisselen
Geld kan gewisselt worden in de volgende banken: Citibank, CBAO ( Compagnie Bancaire de l’Afrique Occidentale), BICIS (Banque Internationale pour le Commerce er l’Industrie Sénégalaise) en BCS (Banque Commerciale de Sénégal).
Met VISA/MASTERCARD/MAESTRO kan men pinnen in de meeste grote steden, zoals Dakar, St. Louis, Zigunchor en Kaoleck
Openings tijden banken zijn ongeveer van 8.30 tot 11.30 uur en 14.40 tot 16.30 uur op week dagen. Sommige zijn ook op zaterdag ochtend open tot 11 uur.
De bank op Dakar vliegveld is open tot middernacht.

Telefoon/fax en E-mail
De telefoon lijnen naar en vanuit Senegal zijn goed. Je kan bellen en faxen van uit SONATEL of andere partuculiere kantoren. In de afgelopen jaren zijn er ook Internet bureaus bijgekomen in de grote steden.

Lokale tijd
Senegal zit op de GMT lijn dat wil zeggen dat de tijd niet veel scheelt met hier, 1 uur eerder dan in Nederland

Klimaat
November t/m Februari is de droogste tijd in Senegal met gemiddelde temperaturen van 25 graden Celsius. Vanaf half februari begint het warmer te worden met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius.

Bevolking
Senegal heeft een bevolking van ongeveer 8,7 miljoen mensen met een aantal verschillende stammen zoals de Wolof ( 35% van de Senegalezen), de Sérèr, de Fula, de Toucouleur, de Mandinka en de Diola.
Wolof is de meest gesproken taal, meer zelfs dan Frans. Ongeveer 85% van de Senegalezen zijn moslim.
Desondanks is er toch overal alcohol te koop!!!!

DAKAR
Things to See and Do
IFAN Museum (Institut Fondamental d’Afrique Noir) in Place de Soweto. Afrikaanse kunst en cultuur met maskers, traditionele kleding, instrumenten enz.
Entree CFA 200
Assemblée Nationale (Parliament) in Place de Soweto,waar je politiek kan mengen met eten in het restaurant Le Deputé
Palais Présidential in Ave Senghor
Grande Mosquée in het gedeelte van Dakar dat La Médina heet
Parc Forestier de Hann met Parc de Hann Zoo, ongeveer 5km ten noorden van het centrum
Soumbédioune, een vissers strand en markt ten westen ven het centrum
Village Artisanal voor alle souveniers
Voor live muziek zit je in Dakar erg goed. Er zijn een aantal clubs met live muziek in de weekenden.Zoals Club Thiossane ( met Youssou N’Dour als eigenaar) in Rue Coulibaly. Of Le Sahel, ongeveer 3km ten noord-westen van Marché Sandaga. Er zijn ook veel straatfeesten met live muziek en traditionele dans.

Nationale Parken van Senegal

  1. Niokolo-Koba is het grootste park in zuid-oost Senegal
  2. Basse-Casamance in het Casamance gebied
  3. Saloum Delta langs de kust
  4. Iles de la Madeleine een groep kleine eilanden bij Dakar
  5. Djoudj en Langue de Barbarie in de buurt van St. Louis in het noorden van Senegal
  6. Ile de Gorée
    Vanaf Dakar is het mogelijk om met de boot naar Gorée te gaan. De tocht duurt zo’n 20 minuten en kost ongeveer CFA 3000 voor een retour.
    Het eiland staat bekend als het slaven eiland van West Afrika. Op het eiland zelf is ook het beroemdste museum ” La Maison des Esclaves”. Andere bezienswaardigheden zijn, IFAN Historical Museum, Musée de la Femme en Musée Maritime.

Dit is een zeer beknopte informatie folder over Senegal voor meer uitgebreide informatie raadpleeg een reisgids zoals bijvoorbeeld de Lonely Planet “The Gambia and Senegal”

Veel reisplezier

Tot in Senegal

Victor

Translate »